Site pictogram Solar Freedom

15 x Longi 350 wp in Houten

zonnepanelen installatie longi solar 350 wp in Houten

Op dit spitsboogdak hebben wij een mooi project mogen uitvoeren. In het legplan was het de bedoeling om voldoende panelen te plaatsen waardoor ruim 5.000 kWh verbruik per jaar gecompenseerd wordt. Al snel werd duidelijk dat we hoog vermogen panelen zouden moeten kiezen. We hebben dan ook geadviseerd om de installatie van 350 wp zonnepanelen te voorzien.

Dit was een flinke uitdaging, omdat de panelen groter zijn dan de reguliere 300 – 320 wp panelen. Ook was het een interessante uitdaging om deze op een strakke manier op een spitsboogdak te plaatsen. Rekening houdend met de verschillende hellingshoeken hebben we 15 zonnepanelen geplaatst. We hebben wel moeten uitwijken naar een landscape en portrait combinatie om het dakoppervlak effectief te benutten. Deze installatie bestaat uit 15 x Longi Solar 350 wp zonnepanelen met een SolarEdge SE5000 kW omvormer. Uiteraard hebben we ook hier weer gebruik gemaakt van zwart montage materiaal van Van der Valk solar om het geheel langdurig en netjes op het dak te plaatsen.

In de regel worden panelen die landscape (horizontaal) liggen op een montage rail geplaatst die verticaal gemonteerd zijn. Zonnepanelen die Portrait (verticaal) liggen worden gemonteerd op horizontaal geplaatst rail. Echter door het ronde dak was dit niet mogelijk en hebben we ook het montagerail horizontaal geplaatst.

Mobiele versie afsluiten