Site pictogram Solar Freedom

Duurzaam leven

De voordelen van zonne-energie op het milieu

Dat een zonnepanelen systeem helpt uw energie rekening omlaag te brengen en uw huis in waarde kan laten stijgen, hebben we eerder kunnen lezen. Maar er zijn nog een aantal andere aspecten die zeker even zo belangrijk zijn dan geld besparen.

Zonnepanelen ontlasten ook de vervuiling van het milieu. Zo hebben zonnepanelen geen CO2 uitstoot, want de panelen zetten licht om in energie en hierbij vindt geen verbranding van fossiele brandstoffen plaats. Zonnepanelen dragen daarmee ook niet bij aan de opwarming van de aarde.

Als zonnepanelen eenmaal op uw dak liggen, dan genereren ze energie. Of dit nu direct zonlicht is of diffuus er wordt energie geproduceerd totdat het weer donker wordt.

Een ander belangrijk aspect van het duurzaam leven is dat u minder afhankelijk bent van uw energieleverancier. Mocht bijvoorbeeld het stroom tijdelijk uitvallen, overdag, dan heeft u toch nog altijd energie.

Zonnepanelen zijn ook prima schaalbaar. Stel namelijk dat u al zonnepanelen op uw dak heeft liggen en er vindt gezinsuitbreiding plaats. Dan gaat u onherroepelijk meer energie verbruiken. U kunt dan, afhankelijk van de type schakeling, heel gemakkelijk zonnepanelen bij plaatsten om het extra verbruik te compenseren. Mocht u daarvoor geen extra ruimte op het dak hebben, dan kunt u ook besluiten om enkele of alle panelen te vervangen voor hogere capaciteit zonnepanelen. In de toekomst zullen zonnepanelen efficiƫnter worden en nog goedkoper. Als de installatie er eenmaal ligt, dan zou volstaan met nieuwe panelen en eventueel een andere omvormer.

Geld besparen en bijdragen aan een leefbare aarde?

Vraag ons om advies
Mobiele versie afsluiten