Wij helpen u

Uw energie wensen

Bijna altijd maatwerk

Een zonnepanelen systeem is in de meeste gevallen een maatwerk oplossing die geschikt moet worden gemaakt voor uw woon en leefsituatie. Bij Solar Freedom begrijpen we dit en daarom is uw situatie altijd het uitgangspunt. U kunt er voor kiezen om uw volledige stroom consumptie zelf op te wekken of alleen maar een gedeelte. Ook bespreken we met uw visie op de het toekomstige stroomverbruik. Stel dat u overweegt om over 5 jaar een elektrische auto aan te schaffen. Dan proberen we alvast rekening te houden met deze situatie. Ook de omschakeling van gas koken naar elektrisch koken heeft een impact. Mogelijk moet uw meterkast aangepast worden van een 1 fase naar een 3 fase. Dit kunnen we dan alvast meenemen in ons advies naar u.

Investeren is verdienen

We bespreken graag met u op welke manieren u kunt besparen op uw elektriciteitskosten. Door bijvoorbeeld te investeren in LED verlichting kunt u uw stroomverbruik verminderen. Overstappen op elektrisch koken is ook een mogelijkheid. Dit verhoogt weliswaar uw elektriciteitsrekening, maar verlaagt uw gasverbruik. En gas is duurder dan stroom, zeker als u dit zelf gaat opwekken.

Ook zou u kunnen denken aan domotica oplossingen zoals slimme lichtschakelaars en slimme thermostaten. Al deze stappen kunt u gefaseerd uitvoeren om daarmee stap voor stap uw energieverbruik, zowel gas als elektriciteit, te verminderen, zonder in te leveren op comfort. Sterker nog, wij verwachten juist dat uw comfort toeneemt.

Op deze manier kunt u eenvoudig uw investeringen plannen en geleidelijk steeds meer verduurzamen. Dat is goed voor het klimaat en al helemaal voor uw portemonnee.

Ons aanbod

Wij gaan voor u aan de slag

Nu de wensen en mogelijkheden in kaart zijn gebracht kunnen wij bij Solar Freedom aan de slag. Als eerste gaan we een legplan maken. Dit is een schets van uw dak waar we simuleren hoeveel panelen geplaatst kunnen worden en hoe we de panelen het beste kunnen plaatsen. Na dit legplan kunnen we bepalen hoeveel vermogen (wattpiek) de panelen moeten hebben om te kunnen voldoen aan uw wensen. Verder dienen we rekening te houden met de oriëntatie van de panelen en of er schaduw plekken zijn. Dit is van invloed op de keuze van het pv-systeem. Verder gaan we volgens modellen een berekening maken om het rendement te bepalen en welke zonnepanelen het meest voldoen aan de eisen/wensen.

Daarna kunnen we u een gepast aanbod doen. Dit aanbod zal altijd bestaan uit de kosten van de zonnepanelen, omvormer, eventuele optimizers of micro-omvormers, montage materiaal en installatie kosten.

Uw beslissing

Installatie

Gaat u akkoord met het aanbod, dan kunnen we in overleg een planning opstellen wanneer het pv-systeem geïnstalleerd kan worden. De installatie gebeurt doorgaans in 1 dag. Eerst worden de zonnepanelen op het dak gemonteerd. Daarna wordt de omvormer geplaatst. De kabels worden daarna op de omvormer aangesloten en als laatste worden de kabels van de omvormer naar de meterkast aangesloten. Meestal moet er nog een extra groep geplaatst worden in de meterkast. Nadat alles is aangesloten, kan de omvormer ingesteld worden en daarna gebruikt u meteen de stroom die u zelf opwekt.

Wij zorgen ervoor dat uw pv-systeem wordt aangemeld bij de netbeheerder, uw panelen en omvormer worden geregistreerd en dat het monitoringssysteem werkt.

Nadat de gehele installatie is aangesloten verzorgen wij ook voor u, indien u dit wenst, de BTW teruggaaf. Dit doen wij geheel kosteloos, zodat wij u niet hoeven te belasten met extra administratie.

Nazorg

Nadat alles werkend is opgeleverd is het geheel klaar. Echter graag blijven wij graag nog in contact met u. Uiteraard zullen wij na enige tijd contacten of alles nog naar wens is. Ook blijven wij u graag informeren over zaken die direct betrekking hebben op uw situatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zaken als wijzigingen in overheidsbeleid, salderingsregeling en ontwikkelingen die passen binnen uw toekomst visie om energie te besparen.

Ook wanneer u vragen heeft of indien mocht blijken dat iets niet geheel werkt zoals dat zou moeten, dan blijven wij voor u het aanspreekpunt. Wij beantwoorden graag uw vragen en lossen problemen snel op.

Mocht deze werkwijze u aanspreken dan komen wij graag met u in contact. Ons advies is gratis en we komen kosteloos bij u langs om uw wensen te bespreken.

Ik kom graag in contact met u